Psychomotorische therapie (PMT)

Binnen PMT maakt de therapeut gebruik van bewegingsvormen en lichaamsgerichte methodieken. De PMT’er vertaalt (bewegings-) gedrag in verschillende beweeg-en spelvormen naar situaties uit het dagelijks leven. Door te doen ervaar je lichaamssignalen, emoties en herken je eigen gedachte en gedragspatronen. Wanneer deze patronen niet helpend voor je zijn gaan we aan de slag om deze bij te stellen. 

Voor wie?

Volwassenen - jong volwassenen - jeugdigen - kinderen

Een kennismakings-
gespek plannen?

Tijdens een eerste intake/kennismakingsgesprek praten we over de klachten die jij of je kind ervaart. Deze worden vertaald naar behandeldoelen die wij samen bespreken. Met deze doelen gaan we tijdens de PMT sessies aan de slag.

Neem contact met mij op

'Bewegen is het middel binnen de PMT om samen te kunnen kijken naar wat jou beweegt en in proces brengt, dit maakt PMT voor mij een fantastisch vak!'  

Het helder krijgen van de situatie en het probleem (waar wil je van weg?) en het scherp krijgen van het doel wat je wilt bereiken (waar wil je naar toe?) 
 ‘Waar word je blij van?’ - Je gaat (her)ontdekken wat jóu beweegt!

Hoe? Door samen te kijken naar wat jou motiveert, inspireert en wat jij hierin belangrijk vindt, ga je op een andere manier keuzes maken. Je krijgt tevens inzicht in de patronen die je hierin belemmeren of tegenhouden.  Het (her)ontdekken van persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en patronen die je helpen om je doel te kunnen behalen.  Inzicht krijgen in patronen die jou belemmeren in het bereiken van je doel(en).  
Doelgericht werken op een positieve en praktische manier.

Wat beweegt jou en hoe beweegt dit dan?!

Wat beweegt jou en hoe beweegt dit dan?!

Door samen te kijken naar deze processen zul je meer vanuit jezelf keuzes gaan maken.

Benieuwd hoe ik werk? Bekijk deze video.

Bekijk de video

Ik werk samen met