Runningtherapie

Runningtherapie is het (therapeutisch) inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten.

Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van somberheid, lusteloosheid, stress of andere psychische klachten, is (hard-)lopen goed om deze klachten structureel te verminderen.

Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen goed is voor lichaam en geest. Het helpt je conditie te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Gevoelens van onzekerheid, angst en depressie nemen af. Met Runningtherapie kun je letterlijk de stress uit je lijf lopen.

Ervaring met hardlopen is niet noodzakelijk. Je leert om in je eigen tempo regelmatig te gaan (hard-)lopen. Het is ook goed voor mensen die niet makkelijk op eigen kracht tot bewegen komen.

 

Een kennismakings- gesprek plannen?

Tijdens een eerste intake/kennismakingsgesprek praten we over de klachten die jij of je kind ervaart. Deze worden vertaald naar doelen waar we door middel van Runningtherapie mee aan de slag gaan.  

Mocht je meer willen weten of vragen hebben over Runningtherapie, neem gerust contact op.

 

Neem contact met mij op

'Het geheim van vooruit komen is beginnen'

Wat beweegt jou en hoe beweegt dit dan?!

Wat beweegt jou en hoe beweegt dit dan?!

Door samen te kijken naar deze processen zul je meer vanuit jezelf keuzes gaan maken.

Benieuwd hoe ik werk? Bekijk deze video.

Bekijk de video

Ik werk samen met